varingskollen Main rgb

varingskollen Main rgb

Rekordomsetning

Varingskollen Alpinsenter leverer historisk gode resultater for sesongen 2017/18.

Regnskapet som nylig er avsluttet viser en omsetning på 14,4 MNOK med over 2 MNOK i overskudd. Dette er sannsynligvis den beste sesongen gjennom anleggets 55 årlige historie.

 

Besøket er tredoblet!

Hakadal IL kjøpte Varingskollen Alpinsenter av Oslo Snowparks i august 2016. Anlegget var da i praksis konkurs etter mange år med sviktende besøk og røde tall. Nå er virkeligheten en ganske annen. - Etter et bra første driftsår i 2016/17 var vi tilbake i overskudd etter dobling av besøket sammenliknet med foregående år. Nå har vi imidlertid tredoblet besøket sammenliknet med siste sesong før vi overtok sier en entusiastisk Per Ole Thorsen, leder i Hakadal IL. Han legger til: Beinhard jobbing fra både ansatte og hele dugnadskorpset sammen med en rekordlang og snørik vinter er årsaken til at vi nå kan melde om et overskudd på over 2MNOK for sesongen 2017/18. Så vidt vi har oversikt over så er det historisk godt og det beste resultatet som anlegget noen gang har levert sier Thorsen.

Topp 20 i Norge

Alpinanleggenes Landsforening (ALF) publiserte nylig sin bransjestatistikk for sesongen 2017/18 og der fremkommer det at Varingskollen nå er inne på listen over landets 20 største anlegg, og også et av anleggene med aller høyest vekst (49% i 17/18 målt på heiskortomsetning). – Dette er vi svært godt fornøyd med, sier Richard Palmgren, Daglig Leder i Varingskollen Alpinsenter AS. Han påpeker også at tilleggsomsetning som skiutleie og servering også har svært god utvikling og er en viktig årsak til de gode tallene som nå er levert. – Vi har også selvfølgelig nytt godt av den gode og lange vinteren, men samtidig har vi også utviklet anlegget gjennom fokus på gjesteopplevelser i alle kundesegmenter sier Palmgren og trekker frem eksempler som familier og parkentusiaster som viktige målgrupper. 

Østlandets beste alpinsenter og helårs aktivitetssenter

-Vi har store ambisjoner for Varingskollen, i årene som kommer skal vi gjøre anlegget til Østlandets beste alpinsenter og til et helårs aktivitetssenter og vi er på god vei, sier Per Ole Thorsen. Han forteller at i tillegg til alpint så er det høy aktivitet i anlegget med en stor langrenns-stadion med snøproduksjon, sykling i flere varianter, hundekjøring m.m, og ikke minst så er området veldig mye brukt til friluftsliv og rekreasjon. - Den fantastiske toppstua er nå åpen i helgene hver høst og har blitt et av de største turmålene i bygda. Det er Hakadal IL`s langrennsgruppe som drifter den utenfor vintersesong forteller Thorsen.

Alt pløyes tilbake til ny-investeringer

-Styret i Varingskollen Alpinsenter er godt fornøyd med resultatene for 17/18 sesongen, som viser at vi har lykkes med å utvikle anlegget et godt stykke videre. Vi har nå levert et samlet overskudd på nærmere 3 MNOK gjennom de to første driftsårene og egenkapitalandelen i selskapet er nå på nær 80%. Vi gir oss imidlertid ikke der – alle pengene vi har tjent så langt pløyes rett tilbake til nye investeringer i anlegget, særlig relatert til effektiv snøproduksjon som er avgjørende viktig for å kunne drive et alpinanlegg lønnsomt, forteller Truls Klokkerud, styreleder i Varingskollen Alpinsenter AS. Han forteller at det så langt er kjøpt inn og installert hundrevis av meter med nye rørgater, nye snøkanoner, nye kompressorer og nye pumper. Samtidig er det også kjørt inn flere tusen lastebillass med masser i anlegget som er brukt til å planere ut grunnen slik at det kreves mindre snø for å ferdigstille traséene til åpning. – I tillegg har vi fokus på å tilby opplevelser som utløser betalingsvillighet på tvers av kundesegmenter, samt smart og effektiv markedsføring av disse opplevelsene. Tallene viser at vi så langt har lykkes sier Klokkerud  

Kariløypa 2020

Kariløypa i Varingskollen er en av hovedsporene for videre utvikling av Varingskollen. Den legendariske løypa tilbyr 1.600 meter med svært morsom skikjøring for alle typer av skiløpere og denne sesongen var løypa åpen på natursnø for første gang på mange år. – Da fikk vi en skikkelig bekreftelse på at her ligger det en upolert diamant sier Per Ole Thorsen: - Til tider var der det mer folk i Kariløypa enn i den brattere og mer kjente Olaløypa. Videre utvikling av Kariløypa har topp prioritert og ikke lenge etter at snøen smeltet i sommer så rullet gravemaskinene inn for å starte utplanering av bakken forteller Thorsen, som dermed håper å kunne åpne løypa på natursnø også kommende sesong. – Uansett så har vi satt oss mål om at vi 2020 skal være godt i gang med etablering av både snøproduksjon og lysanlegg i Kariløypa, avslutter Thorsen.

For nærmere informasjon, ta kontakt med:

Per Ole Thorsen
Leder Hakadal IL
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 952 98 515

Truls Klokkerud
Styreleder Varingskollen Alpinsenter AS
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 992 51 975

Richard Palmgren
Daglig leder Varingskollen Alpinsenter AS
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 400 21 117

Varingskollen benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.