varingskollen Main rgb

varingskollen Main rgb

Varingskollen og miljø

Varingskollen har fokus på miljøet!

CO2 Nøytral drift:
Vi har visjon om CO2-nøytral drift.

Vi har iverksatt flere tiltak og bruker i dag ikke mer energi enn vi gjorde i 2002 selv med kraftig utbygging av anleggene.

Kort fortalt dreier det seg om:

Redusere strømforbruket ved å investere i nye teknologi på heiser/snøsystem og bygninger 
--> vi kjøper kun grønn strøm fra våre leverandører

Være bevisst på dielsel forbruk og jobbe tett med leverandører av maskiner så vi hele tiden har det mest miljøvennlige utstyret
--> Våre prepareringsmaskiner har ekstra filter samt miljøvennlig olje
--> Vi kjøper klimakvoter som kompensasjon for utslipp i forbindelse med prepareringsmaskiner som går på dielsel

Begrense kjøring av Snøscootere.
--> Våre snøscooterer går på Aspen bensin som gir tillnærmet 0 utslipp 

Vi oppfordrer gjester og ansatte til å benytte miljøvennlig transport, kollektiv transport til våre anlegg.

Vi har gode systemer for avfallsortering og strømsparing i anlegget og på arbeidsplassene

Fakta:

Varingskollen bruker ca 0,5 mill Kwh strøm pr år. Forbruket per besøkende tilsvarer 7,5 Kwh (2006 tall)  For å gi et bilde av dette kan man tenke seg at hvis man skrur av 1 panelovn hjemme hos seg selv mens man besøker et av våre anlegg, så har man kompensert for den energi som blir brukt den tiden man står på ski eller snowboard. Dette inkluderer all strømforbruk vi har i anleggene. Det vil si snøproduksjon, heisdrift, lys og oppvarming av våre bygninger.

IHalvert energiforbruk per besøkende
Selv med økningen av selvprodusert snø og forbedring av anleggene bruker vi ikke mer energi i dag enn i 2002. Sett ut i fra økningen av antallet besøkende har forbruket per besøk blitt halvert.

Kostnadseffektiv drift med miljøtiltak
For å klare en kostnadseffektiv drift av våre anlegg er vi i dag helt avhengig av å produsere snø, slik at vi har mulighet til å ha en forutsigbar oppstart av våre anlegg. Natursnø er alltid velkommen, men vi vet aldri når den kommer og hvor mye. Derfor må vi i tillegg produsere snø selv for å sikre våre gjester gode opplevelser på snowboard og ski gjennom hele sesongen.

Miljøfyrtårn bedrift siden 2007.
Vi vil sørge for at våre anlegg drives mest mulig skånsomt for miljøet. Feks kjøper vi kun "grønn strøm", vi kjøper Klimakvoter hos Klif tilsvarende diesel/bensin forbruk og har tiltak i anleggene ang søppelsortering. Kollektiv transport er også et viktig tema for oss, og vi oppfordrer alle ansatte og gjester til å benytte NSB Gjøvikbanen når dere skal besøke oss!  

 

 

Varingskollen benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.